ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Belépés a KRÉTA felületre

Belépés a KRÉTA e-ügyintési felületére

K R É T A  kapcsolattartó:
Horváthné Schein Éva ig.h.
+36-34 361-291
8:00 - 16:00
kozepiskola.oroszlany@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

Iskolapszichológusi tájékoztató

ISKOLAPSZICHOLÓGUSI TÁJÉKOZTATÓ

Iskola pszichológus

 

 

 

 

Mit csinál egy iskolapszichológus?

Az iskolapszichológus feladatainak talán legfontosabb része, hogy foglalkozzon a diákok problémáival.  Ez lehetséges egyénileg, kiscsoportosan, vagy az egész osztállyal történő foglalkozás keretében.

Egyéni tanácsadás diákoknak

A hozzám forduló diáknak időpontot adok (telefonos megkeresést követően), így nyugodt körülmények között beszélgethetünk a lelki problémákról, vagy a családban bekövetkezett krízishelyzetekről (haláleset, szerelmi bánat, párkapcsolati krízis), melyekhez nyomasztó tünetek is társulhatnak (pl.: túlzott félelmek, lehangoltság, gyakori sírás, evés-alvászavar, agresszivitás, figyelem-tanulási és motivációs problémák). A megjelenő problémákat diszkréten kezelem. Iskolapszichológusként segíthetek a kríziseken való átjutásban, annak későbbi feldolgozásában.

A rendszeres jelenlét reményeim szerint előbb-utóbb oda vezet, hogy a diákok elfogadják, hogy lelki problémáik esetén egyáltalán nem „cikibb” pszichológushoz fordulni, mint a fogfájással fogorvoshoz menni.

Keressetek bátran, fordulhattok hozzám bizalommal, legyen szó egy vagy több alkalmas tanácsadásról.

Kiscsoportos tréning diákoknak- Ismerd meg önmagad!

Személyiségfejlesztő céllal kiscsoportos (5-6 fős) önismereti tréninget tervezek indítani (önkéntes alapon, péntekenként a 8. vagy a 9. órában, illetve a visszajelzések alapján más időpontban is).

Nagycsoportos tréning osztályok számára

Minden osztályban évente 4-5 alkalommal tréningeket fogok tartani az osztályfőnöki óra keretein belül. A foglalkozásokon lehetőségetek nyílna arra, hogy valamilyen konkrét területen fejlődjetek (ez lehet tanulástechnika, időgazdálkodás, pályaorientáció, konfliktus kezelés, a stresszel való megküzdés, vagy amilyen témák foglalkoztatnak benneteket – várom a javaslatokat a tréningekre).

A pedagógusok részére (egyéni vagy csoportos) esetmegbeszélő foglalkozást tervezek indítani. A csoport nyitott rendszerű lesz, vagyis a közösen egyeztetett időpontban bármelyik pedagógus felkereshet az aktuális iskolai élettel kapcsolatos problémájával, tanácsot kérhet ezek megoldásában.

A szülők, a tanárok külön és együttesen is megkereshetnek, megbeszélhetjük a diák iskolai problémáinak okait, következményeit, valamint a megoldási lehetőségeket.

 

Az iskolapszichológus elérhetőségei:

Hol vagyok megtalálható?     Az orvosi szobában

Mikor?                                    Hétfőn: 10-14,  Szerdán: 11-14, Pénteken: 11-15 óráig

Telefonos elérhetőségem:     06/70-553-4164

 

Kürti Renáta

gyermek és serdülő mentálhigiénés

klinikai szakpszichológus

Látogatottság

492843
Mai nap:Mai nap:39
Tegnap:Tegnap:79
A héten:A héten:118
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:1489
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :492843

Nyelvvizsga

LanguageCert