ALAPÍTVÁNY

KRÉTA

Elektronikus Ellenőrző

A K R É T A programba való bejelentkezéssel és a használattal kapcsolatos problémákat az alábbi e-mail címen lehet bejelenteni: schein74@gmail.com

2012-Közlemény

Iskolánk Oroszlány Város
Önkormányzata
2012. február 28-i
döntése értelmében a
HAMVAS BÉLA GIMNÁZIUM
ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA

nevet viseli
2012. szeptember 1-jétől.
(Hamvas Béla életrajza)

Keresés

2011-A magyar szakos munkaközösség versenyei-1.

Implom József Verseny.

2011. november 10-én rendeztük meg intézményünkben az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny iskolai fordulóját. A diákok két kategóriában mérték össze tudásukat:
14 gimnáziumi és 4 szakközépiskolai tanuló vállalkozott a feladatok megoldására.


Elsőként a Biblia évével kapcsolatos tollbamondást kellett minél kevesebb hibával leírniuk, utána pedig helyesírási elméleti feladatsort oldottak meg. A feladatok alaposan próbára tették a jelentkezők felkészültségét és nyelvérzékét, de a szervező, javító kollégák is több napra való elfoglaltságot kaptak.


Bár idén nem született 80% körüli eredmény, a versenyzők mindegyikét dicséret illeti. Lényegében mindenki kulturált, jól olvasható írásképet mutató munkát adott ki a kezéből, és sokan voltak képesek helyesen leírni olyan nehéz szavakat, szókapcsolatokat, amelyek a magyartanárokat is komoly gondolkodásra késztették.


A legkiemelkedőbb teljesítményt az alábbi diákok nyújtották:
I. Gimnázium
1. Németh Diána (12. B)
2. Takács Vivien (10. B)

II.Szakközépiskola
1. Schäffer Melinda (9/1.)


A győzteseknek gratulálunk, de a versenyen való részvétellel mindenki nyert. A megmérettetés jól szolgálta anyanyelvünk ápolását, a magyar helyesírás szabályainak még alaposabb elsajátítását. Lehetőség szerint a versenyt jövőre is megrendezzük.

Látogatottság

398358
Mai nap:Mai nap:35
Tegnap:Tegnap:78
A héten:A héten:510
Ebben a hónapban:Ebben a hónapban:2293
ÖSSZESEN :ÖSSZESEN :398358

Nyelvvizsga

LanguageCert